Se poate trece la capitolul următor cu tasta ► și se poate reveni la un capitol precedent cu tasta ◄

Organizarea timpului


<

C
a
p
i
t
o
l
u
l

a
n
t
e
r
i
o
r

<

Bill Gates mi se pare că a zis: ”Organizează-ți timpul. E suficient să dedici 20 de minute pentru o activitate pe zi, și să te ții de ea, ca să ajungi la rezultate extraordinare.” Acum mai mult timp mă regăseam în jurul a multor persoane discutând despre ”Talent vs. Dedicație”. Eu eram singurul care spunea că nu contează talentul, trebuie doar să fii persistent. Și toata lumea a fost impotrivă.

Roma nu a fost construită într-o singură zi (deși sesiunile mele de Caesar III dovedesc contrariul) și consider că un motiv serios pentru care nu toată lumea e ca Bill e fiindcă le lipsește determinarea. Sau, altfel spus, când vezi problema în ansamblul ei, uneori nici nu vrei să te apuci. Ha ha ha, de câte ori am fost toți în situația asta.

Consumul cât mai redus de energie e o trăsătură normală oricărei ființe. Scopul nostru e să facem cât mai puțin și, deci, să consumăm cât mai puțină energie. Doar că pentru a realiza orice, trebuie să o consumăm și când scopul pare peste puterile noastre, ceva trage de noi să nici nu ne apucăm de treabă.

Totuși Bill are dreptatea sa și, apoi, nici nu trebuie ca totul să fie făcut pe loc. Important e să stabilim niște reguli și niște obiective concrete pe care le putem îndeplini. Dacă este să o luăm detaliat, orice mare realizare e compusă dintr-o grămadă de acțiuni simple și, deseori, repetitive. Realitate care se reflectă și în programare. Marea parte a programelor sunt compuse din subansable (funcții, proceduri, metode) care fac totul să funcționeze.

Câteva minute pe zi și atât.

Ți-a fost de ajutor ce am scris aici?
Hei, mersi de răspuns.