Am creat site-ul acesta fiindcă vroiam să-mi reamintesc de multele lucruri pe care le-am învâțat de-a lungul timpului. Cum din facultate am înțeles că cel mai bun mod de a învăța ceva este predând am hotărât ca, paralel cu ce vroiam să fac, să construiesc și un site pe această temă.

Este adevărat că sunt o multitudine de site-uri despre limbaje de programare însă nu am văzut vreunul, în română, care să vorbească despre programare.

Că vorbeam de limbaje de programare, de puține ori am văzut ceva care să înglobeze și legătura din limbajele de programare. PHP-ul merge mână în mână cu SQL-ul. Programele pot comunica între ele chiar dacă sunt scrise în limbaje diferite. Și așa mai departe. Desigur, nu limbajele de programare ca Pascal sau vechiul C++ (mă refer la mediul de programare Borland C++) sunt lucrurile care să mă propulseze, însă când mă gândeam să fac acest site mi-am adus aminte de ceva petrecut în clasa a X-a:

Era undeva ora 4 după-amiaza și, împreună cu un bun prieten, eram încă în clădirea liceului sechestrând un laborator de informatică, flâmânzi și obosiți, încercând să scriem prima aplicație Windows a noastră. Făcusem rost o carte a cărui titlu era chiar acest subiect și ne chinuiam să scriem lucruri bizare ca HWND sau szptr. După vreo două ore ne-am dat seama că toată cartea e o tâmpenie care nu are început sau sfârșit și care nu ne va explica misterul programării Windows și cum pe vremea aceea Internetul era la început, ne-am lăsat păgubași.

Și de-a lungul timpului lucrurile nu s-au schimbat. Un limbaj de programare nu se poate lua de unul singur. Există aplicații care sunt folosite pentru a programa și trebuie să se vorbească și despre ele în același timp cu limbajul de programare prezentat.

Dar să revenim, scopul meu aici este de a mă educa pe mine, în direcția pe care o aleg. Însă dacă mai vine cineva pe acest drum, dacă citește, urmărește și chiar comentează subiectele abordate, consider că amândoi vom avea de câștigat.